Future for the Past

Future for the Past is een internationale samenwerking tussen makers uit Nederland en Zuid-Afrika over de gedeelde geschiedenis hoe het koloniale verleden doorspeelt in ons heden en ons beeld voor de toekomst. Via een theatrale stadswandeling met spoken word, muziek en dans, wordt het publiek al wandelend meegenomen in een reis door de tijd en werpt een blik op de toekomst.

Deze montagevoorstelling is onder leiding van Jennifer Tosch en Katy Streek waarbij Tosch zich richt op de inhoudelijke en historische dramaturgie en Streek op de artistieke vertaalslag en eindregie. Zij ontwikkelen het in samenwerking met Zuid-Afrikaanse makers Jarrett Erasmus, Luke de Kock en Toni Giselle Stuart en Nederlandse makers Jörgen Gario, Jomecia Oosterwolde, Raul Balai, Alejandra Silva.

 

Future for the Past zal in zowel Nederland als Zuid-Afrika gepresenteerd worden in samenwerking met Amsterdam Roots Festival, Afrovibes Festival, Nowhere, Black Heritage Tours, Scheepvaartmuseum en Joods Historisch Museum. En in Zuid-Afrika met Institute for Creative Arts (ICA), Kasteel de Goede Hoop en Iziko. 

Future for the Past - Livecast

Als onderdeel van de serie 'Amsterdam vertelt' presenteerde Amsterdam Roots Festival in Pakhuis de Zwijger een prelude van de nieuwe voorstelling van SoM genaamd Future for the Past. Deze theatervoorstelling zou tijdens Amsterdam Roots Festival te zien zijn, maar is vanwege Covid-19 verplaatst naar het najaar. In Pakhuis de Zwijger hebben wij alvast een tipje van de sluier opgelicht en namen we je mee in de denkwereld van de makers van Future for the Past. Kijk deze Livecast terug via de volgende LINK

© 2023 by Urban Artist. Proudly created with Wix.com